Concerten

Een klankreis is een concert waarbij het meer gaat om de klank dan om de composities die gespeeld worden. De nadruk ligt op hoe je het beleeft. De instrumenten die bespeeld worden komen uit oude culturen waar men besef had van de kracht van "klank en geluid."

Bij deze concerten worden Tibetaanse klankschalen, verschillende Aziatische gongs, de Australische didgeridoo, de mondharp en diverse andere klankinstrumenten gebruikt. Door de kracht van de klanken, afgewisseld met stiltes, wordt het een intensieve beleving voor de deelnemer. Tijdens de klankreis word je door de klanken en geluidstrillingen als het ware opnieuw gestemd. Er wordt alleen van je gevraagd om je open te stellen voor de klanken en je te laten meevoeren. Het geheel kan je ervaren als een innerlijke reis en geeft een diepe ontspanning.
greyline.png

Ervaringen & Reacties

Stel je voor: Een lichte, ruime kamer, om je heen hoor je klanken. Een gong klinkt overal om je heen. Je wordt opgenomen in de klank alsof je je in een zee van klank en trillingen begeeft. Dit overkwam mij tijdens een klankconcert van Jimmy Fredriksz in Leiden.

Nieuwsgierig geworden na dit concert, vroeg ik of ik met hem eens rustig mocht praten over zijn ervaring met en de werking van klanken.

Jimmy Fredriksz heeft aan huis een eigen ruimte waar hij klankconcerten, yoga en workshops geeft...     Lees meer

Jimmy Fredriksz

Jimmy Fredriksz heeft begin jaren 90 bij Hans de Back zijn klankopleiding gedaan. Daarnaast heeft hij de School voor Klassieke Shiatsu en de School voor Shamanisme en Transformatie gevolgd.

Hij heeft zich sindsdien verder ontwikkeld op het gebied van stem en klankbeleving door diverse workshops en trainingen te volgen en door jarenlang samen met Hans de Back klankconcerten te geven....     Lees meer