klankschalen, klankmassage, klankreis didegeridoo, klankreis klankschalen, klankmassage, klankreis gongs, klankmassage, klankreis kyudo, shin zen bi, japans boogschieten

Over Jimmy Fredriksz

Jimmy Fredriksz heeft begin jaren '90 bij Hans de Back zijn klankopleiding gedaan. Daarnaast heeft hij de School voor Klassieke Shiatsu en de School voor Shamanisme en Transformatie gevolgd. Hij heeft zich sindsdien verder ontwikkeld op het gebied van stem en klankbeleving door diverse workshops en trainingen te volgen en door jarenlang samen met Hans de Back klankconcerten te geven.

Van 1995 tot 2007 runde hij samen met zijn partner centrum Gong, praktijk voor Yoga, massage en klank. Vanaf 2007 ging hij zelfstandig door met een eigen praktijk, die nu de naam Onkan heeft gekregen. Vanuit zijn praktijk geeft hij klankconcerten, zowel solo als in verschillende samenwerkingsverbanden. Daarnaast geeft hij klankmassages en workshops klankschalen, en lessen in didgeridoo spelen.

Naast Onkan leidt Jimmy (Renshi 6e dan) een Kyudo dojo in Leiden, waar hij het traditionele Japanse handboogschieten onderwijst.

Ervaringen & Reacties

Stel je voor: Een lichte, ruime kamer, om je heen hoor je klanken. Een gong klinkt overal om je heen. Je wordt opgenomen in de klank alsof je je in een zee van klank en trillingen begeeft. Dit overkwam mij tijdens een klankconcert van Jimmy Fredriksz in Leiden.

Nieuwsgierig geworden na dit concert, vroeg ik of ik met hem eens rustig mocht praten over zijn ervaring met en de werking van klanken.

Jimmy Fredriksz heeft aan huis een eigen ruimte waar hij klankconcerten, yoga en workshops geeft . . .      lees meer

Jimmy Fredriksz

Jimmy Fredriksz Renshi 5e danJimmy Fredriksz heeft begin jaren 90 bij Hans de Back zijn klankopleiding gedaan. Daarnaast heeft hij de School voor Klassieke Shiatsu en de School voor Shamanisme en Transformatie gevolgd.

Hij heeft zich sindsdien verder ontwikkeld op het gebied van stem en klankbeleving door diverse workshops en trainingen te volgen en door jarenlang samen met Hans de Back klankconcerten te geven . . .     lees meer